Bio-Cat

CAT      ESP       ENG               
Descrita per la crítica com a “òptima intèrpret” amb “habilitats inusuals” i elogiada pel seu pianisme “plaentíssim i inaudit”, Anna Serret Almenara destaca en l'escena internacional com a una pianista insòlita en la seva generació.

El seu repertori és "extremadament ampli", i comprèn tant composicions consagrades com obres mestres menys conegudes des del renaixement fins avui en dia. Gaudeix especialment redescobrir obres mestres oblidades del passat i retornar-les a la vida en les sales de concert. No limitant-se a només interpretar música escrita, Anna Serret també “parla la música”, és improvisadora.

Ha actuat com a concertista, solista i membre de grups de cambra en nombrosos cicles i festivals internacionals de música a Europa, tocant tant en recitals íntims com en grans sales com l'Auditori i el Palau de la Música. Algunes de les seves interpretacions i improvisacions han estat retransmeses per ràdio i televisió i ha estrenat obres de compositors catalans. Ha tocat amb nombrosos artistes reconeguts, éssent al seva darrera col.laboració amb la violinista i professora del Royal College of Music Madeleine Mitchell.

És molt sol.licitada internacionalment com a professora i és una de les més experimentades de la seva generació en la preparació de pianistes i músics professionals donat que va ésser seleccionada com a professora del Conservatori Municipal de Música de Barcelona amb tan sols vint-i-dos anys d'edat. També forma professorat en workshops i joves talents a l’Escola Municipal de Música de Sant Andreu. Ha estat convidada a impartir masterclasses a diversos conservatoris i universitats europees com el London College of Music. Les seves classes han estat definides com inspiradores, reveladores, encoratjadores, estimulants i creatives. Ha estat elogiada per la seva excepcional habilitat de transmetre als alumnes i compartir el llegat que ha rebut al mateix temps ajudant-los a trobar la seva pròpia veu i personalitat.

L’Anna és pionera a Espanya i una de les pioneres a nivell mundial del nou pedal harmònic, un quart pedal patentat el 2011 que aporta al piano l’efecte de ressonància harmònica. Aquest pedal l’ha permès expandir les possibilitats interpretatives del repertori pianístic. Respecte a la pedagogia, també està realitzant un treball punter a Catalunya des de 2011 pel que fa a l’aplicació de schemata per ensenyar a improvisar al piano. És regularment convidada a compartir les seves noves idees sobre interpretació pianística i pedagogia en congressos internacionals.

Nascuda el 1988, la seva principal formació pianística la rebé del mestre Jordi Vilaprinyó. També és deixeble dels catedràtics Xavier Boliart i Carles Guinovart amb els que va adquirir exhaustius coneixements pel que fa a l’harmonia, composició i anàlisi, obtenint una profunda comprensió de la música, present en les seves interpretacions.

Es va graduar amb les màximes qualificacions al Conservatori Municipal de Música de Barcelona i a l'Escola Superior de Música de Catalunya. Durant els seus estudis va guanyar diversos premis nacionals i internacionals i va ser precoçment elogiada per les seves interpretacions úniques, com la darrera obra de Chopin tocada com a una composició autobiogràfica a compàs per any. Això la va portar a donar un gran nombre de concerts i conferències, publicar articles en reconegudes revistes especialitzades, ser el tema d’un documental a Televisió de Catalunya i inaugurar les celebracions del bicentenari de Chopin a Barcelona.

Després de cursar els estudis de postgrau i perfeccionament amb Albert Attenelle, va continuar estudiant amb Paul Badura Skoda, i amplià els seus estudis a Portugal, Itàlia i Holanda. El seu interès per aprendre l’ha portat també a rebre classes magistrals amb més de vint mestres de renom internacional com Vitaly Margulis, Seppo Salovius, Boris Berman, Edith Fischer, Christian Zacharias, Josep Colom, Rita Wagner, Luca Chiantore, Arthur Shoonderwoerd i Luiz de Moura Castro, a través dels quals ha rebut un ric llegat pianístic i influencia pedagògica.